Republika Smaków

Zestaw syrop z La gomera 305ml + Tartuflanghe bomboniera

133.00

Rozmiar

Produkt wyprzedany
Ten produkt jest aktualnie niedostępny. Skontaktuj się z nami jeśli zależy Ci na jego zakupie.

Syrop z palmy z wyspy La Gomera lub inaczej tzw. “miód z palmy” to produkt w 100% bezglutenowy oraz organiczny.

Wartości odżywcze syropu są bardzo dobre przede wszystkim ze względu na wysoką zawartość wapnia, miedzi, żelaza, fosforu, magnezu, potasu, sodu, cynku.

Smaki trufli: czarna, biała, amaretto, pistacja, karmel z solą, orzeszek ziemny, cytryna
Waga: 224 g

Gwarantujemy najlepszą jakość - uznaną międzynarodowo - nasze praliny są produkowane z dużą dbałością o szczegóły i w kontrolowanej temperaturze przez cały rok. W ten sposób możemy stale dostarczać produkt, który utrzymuje świeżość i chrupkość Cały sekret tworzenia tych małych słodkości skupia się na najwyższej jakości składnikach i detalach, jak np. kolorowy i przyciągający uwagę design, co czyni ten produkt wyjątkowym. Podstawę naszych trufli stanowi delikatny w smaku orzech laskowy z Piemontu – zbierany i selekcjonowany ręcznie, ze stoków wzgórz Langhe - uważany jest ze względu na niepowtarzalny smak, za najlepszą odmianę orzecha laskowego na świecie. Tylko przy użyciu najlepszych składników i z dbałością o szczegóły: to jest nasz sekret.

Trufla Czarna:
Pyszna czekoladowa pralinka wyprodukowana na bazie orzecha laskowego, rosnącego w małym regionie na wzgórzach wokół miasta Cortemilia, uważanego za najlepszą odmianę orzechów laskowych na świecie ze względu na jego słodycz i właściwości organoleptyczne. Chrupiąca pralinka z gorzką czekoladą o charakterystycznym smaku, co czyni ją doskonałą w połączeniu z kawą.

Trufla Biała:
Wyjątkowa pralinka wykonana z najlepszej białej czekolady, orzecha laskowego z Piemontu i chrupiącego wafelka. Słodkie i chrupiące wrażenia wzmacniają smak orzecha laskowego. Idealne do kawy, cappuccino i czarnej herbaty.

Trufla Amaretto:
Delikatna pralinka o ciekawej teksturze i łagodnej, naturalnej słodyczy. Dokładnie tak jak herbatnik amaretto oparty na słodkim i gorzkim smaku migdałów, cukru, jaj i pestek moreli. Najlepsza do kawy i herbat z aromatem pomarańczy.

Trufla Pistacja:
Pralinka o niesamowicie bogatym smaku, zadziwia swoją ekspresyjnością i energią. Stworzona z białej czekolady, pistacji oraz szczypty soli Guérande. Uczta dla koneserów

Trufla Karmel z solą:
Pralinka stworzona dzięki właściwemu połączeniu najlepszych składników, w idealnych proporcjach. Ujawnia wszystkie bogate i eleganckie smaki: migdały, świeżą śmietanę, solone masło z Isigny, białą czekoladę oraz sól z Guérande. Smak jest absolutnie wyrafinowany i niesamowicie szlachetny

Trufla Orzech Ziemny:
Złamaliśmy zasady, odeszliśmy od nurtu i stworzyliśmy nową pralinkę z orzeszkami ziemnymi. Zmieniliśmy tradycje sięgające początków XIX wieku, ale zachowaliśmy smak. Zręczne zmiksowanie orzeszków ziemnych, białej czekolady, gorzkiej czekolady oraz szczypty soli Guèrande, aby poprawić jej smak i zapach.

Trufla Cytryna:
Cytryna "Sorrento" charakteryzuje się mocniejszą kwasowością i bardzo pachnąca skórką, ze względu na większą ilość olejków eterycznych. Dzięki temu daje to perfekcyjne połączenie z czekoladą. Pralinka otrzymywana przez zmieszanie najlepszej białej czekolady z pastą migdałową i kandyzowaną pastą cytrynową z Sorrento. Dodatek cukru trzcinowego daje przyjemną chrupkość. Pralinka o świeżym i aromatycznym smaku, idealna również na najgorętsze dni w roku, jeśli jest przechowywana w lodówce i zjedzona na zimno

Syrop La Gomera:

Wartości odżywcze na 100 gr:
Wartość energetycza 314,80 kcal
Tłuszcze 0,17g
w tym tłuszcze nasycone 0,01g
Węglowodany 75,6g
w tym cukry 72,40g
Białko 1,27g
Sól 0,0g

Poziom mikroelementów w 100 gr:
Potas 89,2mg
Sód 59,7mg
Magnez 11,1mg
Wapń 2,43mg
Żelaza 2,76mg
Cynk 0,89mg

Ze względu na jego przyjemny aromat i smak stosuje się go samodzielnie lub w połączeniu z deserami, produktami mlecznymi:
- do owoców, samodzielnie lub w połączeniu z jogurtem
- do naleśników, omletów, tostów, deserów
- jako dodatek słodzący do owsianki, płatków zbożowych
- jako dodatek do smoothie, koktajli
- do słodzenia herbaty, kawy, wszelkiego rodzaju napojów zimnych
- do pieczenia – w zastępstwie cukru lub do polewania gotowego wypieku, np. muffinek
- jako dodatek wzmacniający smak pieczeni, serów, zwłaszcza kozich

Otrzymaj 20 zł
zniżki na zakupy!

Zapisz się do newslettera Jestem Slow. Nie przegap informacji o najnowszych trendach Slow, markach i naszych wydarzeniach.

Polityka prywatności