Republika Smaków

Sweet Himalayan Green Tea

28.00

Rozmiar

Produkt wyprzedany
Ten produkt jest aktualnie niedostępny. Skontaktuj się z nami jeśli zależy Ci na jego zakupie.

Proponowana herbata to połączenie najlepszej jakości zielonej herbaty z renomowanych plantacji z rejonu Darjeeling oraz małych plantacji u podnóża Himalajów, zbieranych ręcznie wiosną, latem oraz wczesną jesienią (kwiecień - listopad) oraz specjalnej mieszanki ziół i roślin: korzenia Shatavari, żeńszenia indyjskiego Ashwagandhy, stewii, kurkumy oraz kardamonu.

Działania poszczególnych składników:

Shatavari (Asparagus racemosus) to roślina przeznaczona szczególnie dla kobiet. Odgrywa ważną rolę w medycynie Ajurwedy, Siddha i Unani jako środek wspierający kobiecą równowagę hormonalną, przynoszący witalność i długowieczność, pobudzający laktację oraz jako afrodyzjak. Roślina ta określana bywa „królową ziół”. Zalety shatavari:

- Podnosi obniżony nastrój i poprawia odporność organizmu na stres

- Poprawia zdolności uczenia się i zapamiętywania

- Łagodzi napięcie nerwowe, obniża poziom irytacji i drażliwości

- Pozytywnie wpływa na popęd seksualny kobiet i mężczyzn

- Wspiera gospodarkę hormonalną kobiet

- Wspiera naturalną odporność organizmu

- Łagodzi podrażnienia błony śluzowej żołądka i jelit

- Łagodzi skutki PMS i menopauzy

Ashwagandha (Withania somnifera) – uznawana jest za jedną z najważniejszych roślin w Indyjskiej Ajurwedzie. Stosowana jest z powodzeniem jako środek o działaniu wzmacniającym i przeciwstresowym.

Właściwości prozdrowotne:

- Zwiększa adaptację organizmu do środowiska

- Ułatwia zasypianie, zwłaszcza przy bezsenności wywołanej stresem

- Wspomaga równowagę psychiczną, zmniejsza rozdrażnienie i działa odprężająco

- Zwiększa sprawność intelektualną i pomaga przy problemach z pamięcią

Stewia (Stevia rebaudiana) to wyjątkowa roślina, której liście mają intensywnie słodki smak, dzięki glikozydom stewiolowym, ich siła słodzenia jest około 250-300 razy większa niż cukru białego. Roślina jest uboga w energię, a zawarte w niej substancje słodzące nie są przyswajane przez organizm człowieka. Stevia nie podnosi poziomu glukozy we krwi, dlatego może być spożywana przez osoby chore na cukrzycę typu 2

Kurkuma (Curcuma longa) - ostryż długi, ostryż Zohary lub szafran indyjski – przyprawa znana od czasów starożytnych, a jej zalety to:

- doskonałe uzupełnienie diety ochronnej przed mutacjami i przy narażeniu na czynniki kancerogenne,

- Poprawa funkcjonowania układu trawiennego poprzez stymulację wydzielania żółci i soków trawiennych,

- utrzymanie prawidłowego poziomu cholesterolu i triglicerydów we krwi, dzięki czemu zmniejsza ryzyko wystąpienia chorób serca,

- ochrona układu nerwowego, wspomaganie osób ze skłonnościami do depresji oraz pracujących umysłowo

Kardamon (Elettaria cardamomum) pochodzi z Indii i ze Sri Lanki i jest najdroższą po szafranie przyprawą na świecie., cenioną za bogaty aromat, walory smakowe oraz właściwości prozdrowotne:

- Łagodzenie problemów układu pokarmowego

- łagodzenie niestrawności, likwidowanie wzdęć, gazów i bólów żołądka, a także poprawa apetytu

- Działanie przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe i przeciwgrzybicze

– dzięki olejkom eterycznym bogatym w antyoksydanty

- Leczenie astmy, zakażeń układu moczowego, łagodzenie stanów zapalnych

- Leczenie depresji i redukcja stresu

- Doskonały afrodyzjak

- Doskonały środek do odświeżania oddechu

Otrzymaj 20 zł
zniżki na zakupy!

Zapisz się do newslettera Jestem Slow. Nie przegap informacji o najnowszych trendach Slow, markach i naszych wydarzeniach.

Polityka prywatności