ViaAroma

Olejek z Anyżu

59.00

Wybierz inci

Wybierz kolor

Wybierz pojemnosc

Wybierz nazwa botaniczna

Wybierz część rośliny

Wybierz metoda otrzymywania

Produkt wyprzedany
Ten produkt jest aktualnie niedostępny. Skontaktuj się z nami jeśli zależy Ci na jego zakupie.

Przynosi szczęście i obfitość

Olejkowi z anyżku przypisuje się moc przyciągania fortuny! W starożytności najbogatsi rozpylali go w swoich komnatach i dbali o to, aby olejek anyżowy nie dostał się w ręce ludu. Dziś jest jednym ze składników mieszanek mających przyciągnąć szeroko pojętą obfitość.

Emocje

Olejek z anyżu zapewnia dobry sen, w niektórych religiach przypisuje się mu wręcz zdolności do ochrony podczas snu. Zapobiega koszmarom sennym. W starożytnym Egipcie uważano, że olejek ten wzmacnia dobrą energię, odgania złe moce i chroni przed zawiścią.

Poza tym olejek anyżowy uspokaja myśli i poprawia nastrój, przynosi odprężenie. Dodaje energii.

Ciało

Zastosowanie olejku anyżowego jest bardzo wszechstronne, stosuje się go zarówno do aromatyzowania mydeł czy produktów chemii gospodarczej, jak i do potraw.

W przypadku kosmetyków wykorzystuje się działanie przeciwzmarszczkowe i liftingujące anyżu. Kwas anyżowy zawarty w tym olejku eterycznym ma właściwości silnie konserwujące. Olejek z anyżu ma zachować młodość (jest antyoksydantem), sprzyja zachowaniu zarówno młodego wyglądu, jak i młodości duchowej, dlatego jest chętnie wykorzystywany w kosmetologii.

Anyż ma dodatkowo działanie przeciwbólowe, wykrztuśne, jak i antybakteryjne oraz przeciwgrzybiczne.

Zauważono jego działanie znieczulające i rozkurczowe na mięśnie gładkie.

Ułatwia trawienie i jest pomocny przy problemach gastrycznych. Pomaga oczyścić drogi oddechowe. Obserwuje się łatwiejsze odksztuszanie u osób kaszlących podczas wdychania olejku anyżowego.

Wspomaga zdrowie i komfort psychiczny.

Ciekawostka

Już w starożytności ceniono olejek anyżowy, uważając, że może przynosić szczęście i obfitość, zarówno w interesach, jak i w sprawach miłości i zdrowia.

Wzmacniano działanie wróżb anyżowym olejkiem, rozpylając go w pomieszczeniu lub skrapiając magiczne karty. Łatwiej wchodzono w trans podczas aktów wróżenia. Anyż pomagał wyjść z przyziemnego sposobu myślenia i wprowadzał w bardziej duchowy stan umysłu.

Uważa się, że anyż pomaga, aby wydawane pieniądze wróciły pomnożone!

Przynosi szczęście i obfitość

Olejkowi z anyżku przypisuje się moc przyciągania fortuny! W starożytności najbogatsi rozpylali go w swoich komnatach i dbali o to, aby olejek anyżowy nie dostał się w ręce ludu. Dziś jest jednym ze składników mieszanek mających przyciągnąć szeroko pojętą obfitość.

Emocje

Olejek z anyżu zapewnia dobry sen, w niektórych religiach przypisuje się mu wręcz zdolności do ochrony podczas snu. Zapobiega koszmarom sennym. W starożytnym Egipcie uważano, że olejek ten wzmacnia dobrą energię, odgania złe moce i chroni przed zawiścią.

Poza tym olejek anyżowy uspokaja myśli i poprawia nastrój, przynosi odprężenie. Dodaje energii.

Ciało

Zastosowanie olejku anyżowego jest bardzo wszechstronne, stosuje się go zarówno do aromatyzowania mydeł czy produktów chemii gospodarczej, jak i do potraw.

W przypadku kosmetyków wykorzystuje się działanie przeciwzmarszczkowe i liftingujące anyżu. Kwas anyżowy zawarty w tym olejku eterycznym ma właściwości silnie konserwujące. Olejek z anyżu ma zachować młodość (jest antyoksydantem), sprzyja zachowaniu zarówno młodego wyglądu, jak i młodości duchowej, dlatego jest chętnie wykorzystywany w kosmetologii.

Anyż ma dodatkowo działanie przeciwbólowe, wykrztuśne, jak i antybakteryjne oraz przeciwgrzybiczne.

Zauważono jego działanie znieczulające i rozkurczowe na mięśnie gładkie.

Ułatwia trawienie i jest pomocny przy problemach gastrycznych. Pomaga oczyścić drogi oddechowe. Obserwuje się łatwiejsze odksztuszanie u osób kaszlących podczas wdychania olejku anyżowego.

Wspomaga zdrowie i komfort psychiczny.

Ciekawostka

Już w starożytności ceniono olejek anyżowy, uważając, że może przynosić szczęście i obfitość, zarówno w interesach, jak i w sprawach miłości i zdrowia.

Wzmacniano działanie wróżb anyżowym olejkiem, rozpylając go w pomieszczeniu lub skrapiając magiczne karty. Łatwiej wchodzono w trans podczas aktów wróżenia. Anyż pomagał wyjść z przyziemnego sposobu myślenia i wprowadzał w bardziej duchowy stan umysłu.

Uważa się, że anyż pomaga, aby wydawane pieniądze wróciły pomnożone!

  • Powąchaj bezpośrednio z buteleczki: zrób 4 głębokie wdechy.
  • Używaj w dyfuzorze do aromaterapii (15-25 kropli).
  • Zmieszaj z miodem lub tłustym masłem (5 kropli olejku na 1 łyżeczkę mleka/miodu) i dodaj do kąpieli.
  • Zmieszaj z żelem aloesowym (maksymalnie 6 kropli na 10 ml żelu).
  • Dodaj do ulubionego bezzapachowego płynu pod prysznic, by cieszyć się aromatyczną kąpielą (2 ml olejku na 250 ml płynu pod prysznic).
  • Dodaj do szamponu do włosów i/lub odżywki do włosów, by pozbyć się łupieżu, zadbać o skórę głowy (1-2 krople na porcję szamponu na dłoni).
  • Zrób inhalację w misce (2-3 krople olejku na miskę gorącej wody) – i wdychaj parę.
  • Wymocz stopy (3-5 kropli olejku dodaj do miski z wodą).
  • Kompres (do ciepłej lub zimnej wody dodaj 3 krople olejku i zamocz ręcznik, odciśnij nadmiar wody, przykładaj na bolące miejsca).
  • Masaż (na 15 ml oleju bazowego, czyli 1 łyżkę dodaj 6 kropli olejku) i masuj ciało.
  • Używaj do czyszczenia (do dezynfekcji kilka kropli nanieś na szmatkę i czyść bezpośrednio lub dodaj 20 kropli olejku do 50 g roztworu sody z octem i mydła kastylijskiego).
  • Jeśli jesteś w ciąży, karmisz piersią lub jesteś pod opieką lekarza, skonsultuj się z lekarzem;
  • Ostrożnie stosuj olejki eteryczne u małych dzieci;
  • Przerwij stosowanie, jeśli wystąpi wrażliwość skóry;
  • Unikaj kontaktu z oczami oraz uszami;
  • Nie stosuj nierozcieńczonego olejku bezpośrednio na skórze;
  • Przechowuj poza zasięgiem dzieci;
  • Nie stosuj na uszkodzoną skórę lub otarcia;
  • Nie używaj wewnętrznie, chyba że zaleci to licencjonowany Aromaterapeuta lub lekarz;
  • Przechowuj w miejscach zaciemnionych, wyłącznie w szklanych, hermetycznie zamykanych butelkach;
  • W przypadku wystąpienia dyskomfortu czy podrażnień zmywaj olejek wyłącznie olejami roślinnymi - nigdy wodą!
  • Olejków eterycznych zawierających mentol (miętowy) nie stosuj w okolicach szyi oraz karku;
  • Nie nakładaj olejków cytrusowych na skórę, przed wyjściem na słońce. Mogą wystąpić przebarwienia i poparzenia po wystawieniu na bezpośrednie działanie słońca lub promieniowania UV (solaria);
  • Stosuj do kąpieli wyłącznie roztwory olejków eterycznych w olejach roślinnych;

Otrzymaj 20 PLN zniżki
na Twoje kolejne zamówienie

Zapisz się do newslettera Jestem Slow. Nie przegap informacji o najnowszych trendach Slow, markach i naszych wydarzeniach.

Polityka prywatności