ViaAroma

Olej Jojoba

28.00

Pojemnosc

Olej jojoba jest polecany do pielęgnacji każdego rodzaju skóry: łagodzi, nawilża, regeneruje, działa przeciwzapalnie i antybakteryjnie. Może być stosowany bezpośrednio na skórę lub jako dodatek do kosmetyków. Szybko się wchłania i nie pozostawia tłustego filmu.

Skóra

Olej jojoba przywraca równowagę sebum w skórze, bez względu na jej rodzaj. Jest bogaty w witaminę E i A, co sprawia, że jest naturalnym antyoksydantem. Spowalnia proces starzenia się skóry, chroni ją przed utratą elastyny i kolagenu, zachowując jej elastyczności jędrność. Natomiast zawarta w oleju witamina F wspomaga regenerację i odbudowuje warstwę lipidową naskórka. 100% naturalny olej jojoba ma działanie przeciwbakteryjne i przeciwzapalne, dzięki czemu pomaga na cerę osobom walczącym z trądzikiem (najlepiej po zmieszaniu z olejkiem z cajeputa lub z drzewa herbacianego).

Olej jojoba, posiada właściwości emoliencyjne, dlatego często bywa wykorzystywany w produkcji kosmetyków dla dzieci i niemowląt. Poleca się go również do masażu kobietom w ciąży, w celu zapobiegania rozstępom.

Włosy

Olej jojoba jest składnikiem masek i odżywek do włosów. Nawilża włosy i chroni je przed działaniem niekorzystnych czynników zewnętrznych. Reguluje również poziom sebum, sprawiając, że włosy są mniej przetłuszczone.

Jest pomocny w walce w walce z łupieżem. Pomaga w problemach z wypadaniem włosów.

Olej jojoba jest polecany do pielęgnacji każdego rodzaju skóry: łagodzi, nawilża, regeneruje, działa przeciwzapalnie i antybakteryjnie. Może być stosowany bezpośrednio na skórę lub jako dodatek do kosmetyków. Szybko się wchłania i nie pozostawia tłustego filmu.

Skóra

Olej jojoba przywraca równowagę sebum w skórze, bez względu na jej rodzaj. Jest bogaty w witaminę E i A, co sprawia, że jest naturalnym antyoksydantem. Spowalnia proces starzenia się skóry, chroni ją przed utratą elastyny i kolagenu, zachowując jej elastyczności jędrność. Natomiast zawarta w oleju witamina F wspomaga regenerację i odbudowuje warstwę lipidową naskórka. 100% naturalny olej jojoba ma działanie przeciwbakteryjne i przeciwzapalne, dzięki czemu pomaga na cerę osobom walczącym z trądzikiem (najlepiej po zmieszaniu z olejkiem z cajeputa lub z drzewa herbacianego).

Olej jojoba, posiada właściwości emoliencyjne, dlatego często bywa wykorzystywany w produkcji kosmetyków dla dzieci i niemowląt. Poleca się go również do masażu kobietom w ciąży, w celu zapobiegania rozstępom.

Włosy

Olej jojoba jest składnikiem masek i odżywek do włosów. Nawilża włosy i chroni je przed działaniem niekorzystnych czynników zewnętrznych. Reguluje również poziom sebum, sprawiając, że włosy są mniej przetłuszczone.

Jest pomocny w walce w walce z łupieżem. Pomaga w problemach z wypadaniem włosów.

  • Jeśli jesteś w ciąży, karmisz piersią lub jesteś pod opieką lekarza, skonsultuj się z lekarzem;
  • Ostrożnie stosuj olejki eteryczne u małych dzieci;
  • Przerwij stosowanie, jeśli wystąpi wrażliwość skóry;
  • Unikaj kontaktu z oczami oraz uszami;
  • Nie stosuj nierozcieńczonego olejku bezpośrednio na skórze;
  • Przechowuj poza zasięgiem dzieci;
  • Nie stosuj na uszkodzoną skórę lub otarcia;
  • Nie używaj wewnętrznie, chyba że zaleci to licencjonowany Aromaterapeuta lub lekarz;
  • Przechowuj w miejscach zaciemnionych, wyłącznie w szklanych, hermetycznie zamykanych butelkach;
  • W przypadku wystąpienia dyskomfortu czy podrażnień zmywaj olejek wyłącznie olejami roślinnymi - nigdy wodą!
  • Olejków eterycznych zawierających mentol (miętowy) nie stosuj w okolicach szyi oraz karku;
  • Nie nakładaj olejków cytrusowych na skórę, przed wyjściem na słońce. Mogą wystąpić przebarwienia i poparzenia po wystawieniu na bezpośrednie działanie słońca lub promieniowania UV (solaria);
  • Stosuj do kąpieli wyłącznie roztwory olejków eterycznych w olejach roślinnych;

Otrzymaj 20 zł
zniżki na zakupy!

Zapisz się do newslettera Jestem Slow. Nie przegap informacji o najnowszych trendach Slow, markach i naszych wydarzeniach.

Polityka prywatności