ViaAroma

Macerat z Marchwi

29.00

Pojemnosc: 30 ml

100% naturalny samoopalacz!

Złota, naturalna opalenizna

Macerat z marchwi (olej z marchwi) ma intensywny pomarańczowo-czerwony kolor i delikatny zapach. Marchew jest bogata w beta karoten. Zawiera też prekursory witaminy A, witaminy B1, B2, C i minerały.

Macerat marchwiowy (zwany też olejem karotenowym) dzięki karotenowi jest stosowany jako naturalny samoopalacz, nadając skórze ciepły, złotawy koloryt. Ponieważ łatwo się rozprowadza, to zaraz po użyciu skóra zyskuje ładną opaleniznę. Nie pozostawia smug. Skóra wygląda na wypoczętą jak po urlopie.

Wykazuje działanie przeciwzmarszczkowe, napinające, uspokajające i regenerujące, ponieważ zawiera witaminy: A, B, C, E i F oraz minerały i kwasy tłuszczowe.

Przywraca skórze elastyczność, miękkość i gładkość. Ma działanie przeciwutleniające i pomaga zwalczać wolne rodniki, chroni tkanki i komórki przed uszkodzeniem.

Macerat z marchwi może być stosowany jako olejek do opalania, bo chroni przed szkodliwymi promieniami UV.

Dzięki zawartości witaminy A macerat z marchwi łagodzi podrażnienia i regeneruje skórę po opalaniu. Pomaga w walce z bliznami i zmniejsza oznaki starzenia.

Zawartość witaminy E redukuje zmarszczki i pomaga zatrzymać niezbędne ilości wody w skórze. Olejek z marchwi jest idealny do pielęgnacji skóry suchej i dojrzałej.

W przemyśle kosmetycznym macerat z marchwi stosuje się jako dodatek do balsamów do skóry suchej, łuszczącej się, dojrzałej oraz do kremów do opalania i kosmetyków po opalaniu.

Olejek najlepiej mieszać z kwasem hialuronowym, nakładać na skórę zwilżoną hydrolatem (polecamy hydrolat różany).

*ze względu na kolor może plamić ubrania.

100% naturalny samoopalacz!

Złota, naturalna opalenizna

Macerat z marchwi (olej z marchwi) ma intensywny pomarańczowo-czerwony kolor i delikatny zapach. Marchew jest bogata w beta karoten. Zawiera też prekursory witaminy A, witaminy B1, B2, C i minerały.

Macerat marchwiowy (zwany też olejem karotenowym) dzięki karotenowi jest stosowany jako naturalny samoopalacz, nadając skórze ciepły, złotawy koloryt. Ponieważ łatwo się rozprowadza, to zaraz po użyciu skóra zyskuje ładną opaleniznę. Nie pozostawia smug. Skóra wygląda na wypoczętą jak po urlopie.

Wykazuje działanie przeciwzmarszczkowe, napinające, uspokajające i regenerujące, ponieważ zawiera witaminy: A, B, C, E i F oraz minerały i kwasy tłuszczowe.

Przywraca skórze elastyczność, miękkość i gładkość. Ma działanie przeciwutleniające i pomaga zwalczać wolne rodniki, chroni tkanki i komórki przed uszkodzeniem.

Macerat z marchwi może być stosowany jako olejek do opalania, bo chroni przed szkodliwymi promieniami UV.

Dzięki zawartości witaminy A macerat z marchwi łagodzi podrażnienia i regeneruje skórę po opalaniu. Pomaga w walce z bliznami i zmniejsza oznaki starzenia.

Zawartość witaminy E redukuje zmarszczki i pomaga zatrzymać niezbędne ilości wody w skórze. Olejek z marchwi jest idealny do pielęgnacji skóry suchej i dojrzałej.

W przemyśle kosmetycznym macerat z marchwi stosuje się jako dodatek do balsamów do skóry suchej, łuszczącej się, dojrzałej oraz do kremów do opalania i kosmetyków po opalaniu.

Olejek najlepiej mieszać z kwasem hialuronowym, nakładać na skórę zwilżoną hydrolatem (polecamy hydrolat różany).

*ze względu na kolor może plamić ubrania.

  • Jeśli jesteś w ciąży, karmisz piersią lub jesteś pod opieką lekarza, skonsultuj się z lekarzem;
  • Ostrożnie stosuj olejki eteryczne u małych dzieci;
  • Przerwij stosowanie, jeśli wystąpi wrażliwość skóry;
  • Unikaj kontaktu z oczami oraz uszami;
  • Nie stosuj nierozcieńczonego olejku bezpośrednio na skórze;
  • Przechowuj poza zasięgiem dzieci;
  • Nie stosuj na uszkodzoną skórę lub otarcia;
  • Nie używaj wewnętrznie, chyba że zaleci to licencjonowany Aromaterapeuta lub lekarz;
  • Przechowuj w miejscach zaciemnionych, wyłącznie w szklanych, hermetycznie zamykanych butelkach;
  • W przypadku wystąpienia dyskomfortu czy podrażnień zmywaj olejek wyłącznie olejami roślinnymi - nigdy wodą!
  • Olejków eterycznych zawierających mentol (miętowy) nie stosuj w okolicach szyi oraz karku;
  • Nie nakładaj olejków cytrusowych na skórę, przed wyjściem na słońce. Mogą wystąpić przebarwienia i poparzenia po wystawieniu na bezpośrednie działanie słońca lub promieniowania UV (solaria);
  • Stosuj do kąpieli wyłącznie roztwory olejków eterycznych w olejach roślinnych;

Otrzymaj 20 zł
zniżki na zakupy!

Zapisz się do newslettera Jestem Slow. Nie przegap informacji o najnowszych trendach Slow, markach i naszych wydarzeniach.

Polityka prywatności