Coffee Gang

BeMy Bean Nikaragua Santa Carmela 250g

44.00 39.60

Rozmiar: ONESIZE

-10% off
Aktualnie trwa wyprzedaż tego produktu, pośpiesz się! Możesz zaoszczędzić 10%!

W niezbyt słynnej z produkcji kawy Nikaragui, w kraju znanym jako państwo jezior i wulkanów, 36-letni dr Enrique Ferrufino – chirurg z wykształcenia – w 1992 roku zajął się plantacją Finca Santa Carmela. Wychowany na takiej też farmie, trójkę swoich dzieci wraz żoną, lekarką pediatrii, zaraził bakcylem miłości do kawy. Przedstawiamy słodki produkt końcowy: myte, suszone na patio ziarno, które rosło na 28 ha, wzmacnianych 30 ha lasu, wspierającymi farmę cieniem i nawozem.

Rodzina Ferrufinów w swoim biznesie kieruje się ideą inspirowania ludzi dzięki kawie. Uczciwe płace, bezpieczne warunki do życia (sic), usługi zdrowotne, jedzenie, edukacja i kooperacje z innymi, małymi producentami, to w skrócie, wg nas, tzw. sharing is caring. W tej bajkowej farmie „biodynamiczny” oznacza bycie w harmonii z lokalnym ekosystemem.

Otrzymaj 20 PLN zniżki
na Twoje kolejne zamówienie

Zapisz się do newslettera Jestem Slow. Nie przegap informacji o markach i najnowszych trendach w modzie Slow.

Polityka prywatności