



Coffee Gang
BeMy Bean Nikaragua Santa Carmela 250g
Rozmiar: ONESIZE
W niezbyt słynnej z produkcji kawy Nikaragui, w kraju znanym jako państwo jezior i wulkanów, 36-letni dr Enrique Ferrufino – chirurg z wykształcenia – w 1992 roku zajął się plantacją Finca Santa Carmela. Wychowany na takiej też farmie, trójkę swoich dzieci wraz żoną, lekarką pediatrii, zaraził bakcylem miłości do kawy. Przedstawiamy słodki produkt końcowy: myte, suszone na patio ziarno, które rosło na 28 ha, wzmacnianych 30 ha lasu, wspierającymi farmę cieniem i nawozem.
Rodzina Ferrufinów w swoim biznesie kieruje się ideą inspirowania ludzi dzięki kawie. Uczciwe płace, bezpieczne warunki do życia (sic), usługi zdrowotne, jedzenie, edukacja i kooperacje z innymi, małymi producentami, to w skrócie, wg nas, tzw. sharing is caring. W tej bajkowej farmie „biodynamiczny” oznacza bycie w harmonii z lokalnym ekosystemem.